Machame

Machame ruten 7 dage

Machame ruten bliver også kaldt for Whiskey ruten. Det er en forholdsvis hård rute – den er stejl og lang i begyndelsen. Det er en af de mest populære ruter, da den giver en imponerende udsigt og varierende landskab og akklimatiseringen er god. Samtidig er den også lidt kortere end andre ruter. Ruten starter på den sydlige side af Kilimanjaro.

Afkortet 6 dages rute

Trekket kan også gøres på 6 dage, hvis man ønsker dette. Her springer man overnatningen i Karanga Camp over. Man går således direkte fra Barranco Camp til Barafu (Basecamp).

Fra 13.495,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 11 km
Elevation 2.835 m
Time 6-7 timer

Machame Gate til Machame Camp

Vi starter dagen fra hotellet i Moshi, hvor I bliver hentet kl. 9.00 og kører sammen med jeres guider til indgangen til Kilimanjaro Nationalpark – Machame Gate. Det tager ca. 45 minutter fra Moshi til Machame Gate. Machame Gate ligger i 1.800 meters højde. Ved ankomst til Gaten er der indskrivning.
Trekket starter gennem den smukke regnskov, som har et rigt dyre- og blomsterliv. Her er der gode muligheder for at se de fine sort/hvide colobusaber. Stigningen er forholdsvis stejl og det er en hård første dag. Skoven tynder ud på den sidste del af turen og der ses allerede en ændring i landskabet.
Efter 6-7 timer – 11 km – ankommer vi til Machame Camp, som ligger i ca. 2.800 meters højde.

Dag 2
Distance 5 km
Elevation 3.750 m
Time 4-5 timer

Machame Camp til Shira Cave Camp

Turen fortsætter lidt stejlt den første times tid. Derefter flader det en smule ud, og turen går henover Moorland zonen – åbent landskab med lav buskvækst, mos og særprægede planter – særdeles smuk og storslået natur. Der er smuk udsigt til bl.a. Western Breach – et brud i Kibo’s kraterkante skabt af flydende lava – og dets fantastiske gletsjere.
Efter ca. 5 timer – 5 km – ankommer vi til Shira Cave camp, som ligger i 3.750 meters højde.

Dag 3
Distance 10 km
Elevation 3.950 m
Time 7-8 timer

Shira Cave Camp til Barranco Camp

Turen fortsætter på den sidste del af Shira plateauet og drejer derefter mod øst. Landskabet bliver lidt mere ørkenagtigt – vegetationen bliver mindre, og det begynder at blive mere råt og øde. Der er smuk udsigt til bl.a. Mt. Meru og Kibo Peak. Ruten fortsætter op til Lava Tower, som ligger i 4.600 meters højde med flot udsigt til Western Breach. Efter Lava Tower går det nedad mod lejren. Dagen er en perfekt akklimatiseringsdag.
Efter 7-8 timer – 10 km – ankommer vi til Barranco Camp, som ligger i ca. 3.950 meters højde. Lejren ligger fantastisk med spektakulær udsigt til toppen og til den næsten 300 meter høje Barranco Wall.

Dag 4
Distance 5 km
Elevation 4.000 m
Time 3-4 timer

Barranco Camp til Karanga Camp

Dagen starter med ca. 2 timer op ad Barranco væggen. Den er ikke så svær og skræmmende, som den umiddelbart ser ud til på afstand, men en spændende og anderledes strækning på turen mod Uhuru Peak. På toppen af væggen ændrer landskabet igen udseende, og vi befinder os nu i den alpine ørken. Udsigten til bl.a. Mt. Meru er ubeskrivelig smuk. Derefter går det ned mod Karanga dalen.
Efter ca. 4 timer – 5 km – ankommer vi til Karanga Camp, som ligger i ca. 4.000 meters højde.

Dag 5
Distance 4 km
Elevation 4.670 m
Time 4 timer

Karanga Camp til Barafu Camp

Turen går op til basecamp, som ligger i 4.670 meters højde. Det tager ca. 4 timer fra Karanga camp.
Der er flot udsigt til de to toppe Mawenzi og Kibo.
Eftermiddagen står på afslapning og forberedelse til topdagen. Der er tidlig aftensmad og tidligt i seng, da opstigningen starter ved midnatstid.

Dag 6
Distance 5 km
Elevation 5.895 m
Time 7 timer
Distance 12 km ned
Elevation 3.100 m
Time 6 timer

Barafu Camp til Uhuru Peak
Uhuru Peak til Mweka Camp

Så er vi nået til turens absolut hårdeste trek, det er midt om natten og det er koldt. Inden vi starter serveres te og kiks. Vi går langsomt opad i adskillige timer og tager mange små pauser undervejs. Det tager 6-7 timer at nå det første mål: Stella Point som ligger i 5.750 meters højde. Der bliver man mødt af den mest storslåede solopgang og det er alle anstrengelserne værd og giver fornyet energi. Efter yderligere en lille time når vi Uhuru Peak – 5.895 meters højde – og bliver belønnet med fantastiske udsigter til bl.a. selve krateret og de store isgletsjere. En ubeskrivelig flot oplevelse.
Derefter går turen tilbage til Barafu lejren, hvor der er tid til et hvil og frokost. Efter frokost fortsætter vi nedad til Mweka camp, som ligger i 3.100 meters højde. Det er forholdsvis let vandring, men benene er helt klart trætte efter opstigningen. En fantastisk og uforglemmelig dag.

Dag 7
Distance 10 km
Elevation 1.640 m
Time 3-4 timer

Mweka Camp til Mweka Gate

Det er blevet tid til den sidste vandring ned ad bjerget, og vi er nu tilbage i den smukke regnskov. Det tager 3-4 timer at gå de sidste 10 km ned til Mweka Gate. Efter udskrivning ved Gaten, kører vi tilbage til hotellet i Moshi.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.