Marangu

Marangu ruten 6 dage

Marangu ruten anses som en lettere rute og er nok den mest populære turistrute. Ruten bliver også kaldet for Coca Cola ruten. At den anses som en let rute, betyder dog ikke at det er let at nå toppen. Den starter på den sydøstlige side af Kilimanjaro. Marangu ruten er den eneste rute på Kilimanjaro, hvor man sover i små simple hytter hele vejen.

Afkortet 5 dages rute

Ruten kan også gøres på 5 dage, men det er altid godt med en ekstra dag for bedre akklimatisering.

Fra 11.995,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 8 km
Elevation 2.720 m
Time 4-5 timer

Marangu Gate til Mandara Hut

Vi starter dagen fra hotellet i Moshi, hvor I bliver hentet kl. 9.00 og kører sammen med jeres guider til indgangen til Kilimanjaro Nationalpark – Marangu Gate. Det tager 1 times tid fra Moshi til Marangu Gate. Marangu Gate ligger i 1.880 meters højde. Ved ankomst til Gaten er der indskrivning.
Trekket starter gennem den smukke regnskov, som har et rigt dyre- og blomsterliv. Her er der gode muligheder for at se de fine sort/hvide colobusaber. Om eftermiddagen, efter at være ankommet til lejren, er der mulighed for at gå ca. 15 minutter til Maundi Crater med smuk udsigt mod nord, og på klare dage kan man se helt til Kenya.

Dag 2
Distance 11 km
Elevation 3.700 m
Time 5-6 timer

Mandara Hut til Horombo Hut

Turen fortsætter et lille stykke endnu i regnskov, men hurtigt når vi det åbne hedelandskab, hvor bl.a. de smukke lobelia og de gigantiske senecios træer kan ses. Undervejs er der smuk udsigt til Mawenzi Peak.
Resten af eftermiddagen kan tiltrængt bruges på afslapning og bare nyde udsigten til bl.a. Kibo Peak.

Dag 3
Distance 3 km
Elevation 4.330 m - 3.700 m
Time 4-5 timer

Akklimatiseringsdag – Mawenzi Hut og Zebra Rocks

Dagen kan bruges til ren afslapning i lejren, hvis man har lyst til det. Dog kan det kun anbefales, at man tager turen op til Mawenzi Hut, som ligger i 4.330 meters højde. Det tager ca. 3 timer op og 1 1/2 time ned. Det er vigtigt for at forbedre akklimatiseringen. Her er der fantastisk udsigt til både Kibo og Mawenzi Peak. På vej til Mawenzi Hut kommer man forbi de smukke og imponerende Zebra Rocks, som ligger i 4.000 meters højde. Man kan vælge at gå tilbage til lejren fra Zebra Rocks eller fortsætte til Mawenzi Hut. Alt i alt en vigtig dag for at forbedre topchancen.

Dag 4
Distance 9 km
Elevation 4.720 m
Time 6 timer

Horombo Hut til Kibo Hut

Turen fortsætter over hedelandskabet, og når vi når ”the saddle”, som er området mellem Kibo og Mawenzi Peak, er vi i det alpine ørkenlandskab, hvor der ikke er meget der gror. Det kan være en lang og hård tur henover ”the saddle”, men der er rigtig mange, som nyder dette åbne, blæsende og dramatiske landskab med konstant udsigt til Kibo Peak.
Efter ankomst til lejren står den på afslapning og forberedelse af udstyr til topdagen. Der er tidlig aftensmad og tidligt i seng, da opstigningen starter ved midnatstid.

Dag 5
Distance 6 km 
Elevation 5.895 m
Time 7 timer
Distance 15 km ned
Elevation 3.700 m
Time 6 timer

Kibo Hut til Uhuru Peak
Uhuru Peak til Horombo Hut

Så er vi nået til turens absolut hårdeste trek, det er midt om natten og det er koldt. Inden vi starter serveres te og kiks. Vi går langsomt opad i adskillige timer og tager mange små pauser undervejs. Det er forholdsvis stejlt, og der er mange løse sten. Det er ret udfordrende for de fleste. Vi når Gilmans Point i 5.685 meters højde lige omkring solopgang med den flotteste udsigt, som forhåbentligt giver lidt energi til de sidste små to timers vandring til Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Her bliver du belønnet med fantastiske udsigter til bl.a. selve krateret og de store isgletsjere. Fyldt op med en ubeskrivelig flot oplevelse begynder nedstigningen til Kibo Hut, som tager ca. 3 timer. Der er frokost og et lille hvil i Kibo Hut, inden turen fortsætter yderligere 3 timer ned til Horombo Hut.

Dag 6
Distance 19 km
Elevation 1.880 m
Time 6 timer

Horombo Hut til Marangu Gate

Vi fortsætter turen ned over det åbne hedelandskab ned til Mandara Hut og videre ned igennem regnskoven. Efter udskrivning ved gaten kører vi det tilbage til hotellet i Moshi.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.