Northern Circuit

Northern Circuit 9 dage

Denne rute er den nyeste og mest spændende rute på Kilimanjaro. Turen starter på vestsiden, men i stedet for at følge den vanlige sydlige rute efter Shira plateauet, drejer denne rute nord om bjerget. Ruten slutter på sydøst siden, og således kommer man rundt på det meste af bjerget.
Northern Circuit ruten er ikke kun den nyeste og længste rute, men så absolut også den mest uspolerede og smukkeste med helt uovertrufne panoramaudsigter. Der forekommer næsten ingen trafik fra andre vandrere på nordsiden.
Dagene, hvor man befinder sig i omkring de 4.000 meters højde, skaber perfekt akklimatisering, hvilket resulterer i en meget høj succesrate for at nå toppen – Uhuru Peak.

Afkortet 8 dages rute

Trekket kan også gøres på 8 dage, hvis man ønsker dette. Her springer man overnatningen i Shira 1 over. Vær dog opmærksom på, at dette kan forringe akklimatiseringen.

Fra 16.495,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 7 km
Elevation 2.650 m
Time 3-4 timer

Londorossi Gate til Big Tree Camp

Vi starter dagen fra hotellet i Moshi, hvor I bliver hentet kl. 9.00 og kører sammen med jeres guider til indgangen til Kilimanjaro Nationalpark – Londorossi Gate. Det tager ca. 4 timer fra Moshi til Londorassi Gate. Londorassi Gate ligger i 2.250 meters højde.
Ved ankomst til Gaten er der indskrivning og derefter tid til at nyde den medbragte frokost, mens der gøres klar til trekket.
Efter frokost fortsætter vi 40 min i bil til Lemosho gate, hvorfra trekket starter igennem den smukke regnskov, som har et rigt dyre- og blomsterliv. Her er der gode muligheder for at se de fine sort/hvide colobusaber.
Efter ca. 4 timer – 7 km – ankommer vi til Big Tree Camp, som ligger i 2.650 meters højde.

Dag 2
Distance 7 km
Elevation 3.600 m
Time 5-6 timer

Big Tree Camp til Shira 1

Turen fortsætter op igennem den smukke skov og ud på det mægtige Shira Plateau, hvor landskabet ændrer sig. Vi har nået den klimazone der kaldes Moorland – åbent landskab med lav buskvækst, mos og særprægede planter – særdeles smuk og storslået natur.
Efter ca. 5-6 timer – 7 km – ankommer vi til Shira 1 camp, som ligger i 3.600 meters højde. Udsigten til Kibo fra Shira 1 lejren er helt fantastisk smuk.

Dag 3
Distance 10 km
Elevation 3.850 m
Time 6-7 timer

Shira 1 til Shira 2

Ruten fortsætter henover Shira Plateauet og er et forholdsvis let og fladt trek. Efter et par timer nås foden af Shira Cathedral. Det er en god ide at ”bestige” The Cathedral, som ligger i 3.900 meters højde. For det første øger det akklimatiseringen, og for det andet er udsigten derfra fantastisk flot – ned igennem dalen og øverst Western Breach – et brud i Kibo´s kraterkanten skab af flydende lava.
Fra Shira Cathedral går det nedad mod lejren.

Efter ca. 7 timer – 10 km – ankommer vi til Shira 2 camp, som ligger i ca. 3.850 meters højde.

Dag 4
Distance 10 km
Elevation 4.200 m
Time 5-6 timer

Shira 2 til Moir Hut

Den sidste del af Shira plateauet forlades hurtigt og landskabet bliver lidt ørkenagtigt – vegetationen bliver mindre og det begynder at blive råt og øde. Der er smukt udsigt til bl.a. Mt. Meru og Kibo Peak. Vi forlader hovedstien og fortsætter i stedet mod nord nedad mod lejren. Det er et forholdsvis let terræn denne dag.
Efter ca. 5 timer – 10 km – ankommer vi til Moir Hut, som ligger i ca. 4.200 meters højde.
En lille og lidt brugt lejr med smuk udsigt ud over Shira Platauet.

Dag 5
Distance 12 km
Elevation 4.000 m
Time 7-8 timer

Moir Hut til Pofu Camp

Vi starter dagen med en moderat stigning ud af Moir dalen og fortsætter til toppen af Lent Hills i 4.350 meters højde. Derefter går ruten henover et område med stenplader og resten af turen bølger op og ned, indtil vi når lejren. Ruten byder på flot udsigt udover sletterne nord for Kilimanjaro, som strækker sig ud mod grænsen til Kenya.
Efter ca. 7 timer – 12 km – ankommer vi til Pofu Camp i ca. 4.000 meters højde, hvor der er tid til afslapning inden aftensmad.

Dag 6
Distance 8 km
Elevation 3.800 m
Time 5-6 timer

Pofu Camp til Third Cave

Dagen starter op ad ”The Buffalo ridge” og så lidt ned igen, inden den fortsætter mod øst igennem øde dale på de nordlige skråninger af Kilimanjaro, indtil vi når lejren.
På nuværende tidspunkt bør man føle sig godt akklimatiseret. Dagen er noget kortere end den forrige, så vi når lejren omkring midt på eftermiddagen, og der er tid til en velfortjent afslapning.

Efter ca. 6 timer – 8 km – ankommer vi til Third Cave, som ligger i 3.800 meters højde.

Dag 7
Distance 5 km
Elevation 4.800 m
Time 4-5 timer

Third Cave til School Hut

Dagen indebærer en jævn stigning op over ”the saddle”, som er området mellem Kibo og Mawenzi Peak. Vi befinder os nu i det alpine ørkenlandskab. Ruten forsætter mod sydvest op til base camp i 4.800 meters højde.
Efter ankomst til lejren står den på afslapning og forberedelse af udstyr til topdagen. Der er tidlig aftensmad og tidligt i seng, da opstigningen starter ved midnatstid.

Dag 8
Distance 6 km
Elevation 5.895 m
Time 6-8 timer
Distance 12 km ned
Elevation 3.100 m
Time 6-7 timer

School Hut til Uhuru Peak – Uhuru Peak til Mweka Camp

Så er vi nået til turens absolut hårdeste trek, det er midt om natten og det er koldt. Inden vi starter serveres te og kiks. Vi går langsomt opad i adskillige timer og tager mange små pauser undervejs. Det er forholdsvis stejlt, og der er mange løse sten. Det er ret udfordrende for de fleste. Vi når Gilmans Point i 5.685 meters højde lige omkring solopgang med den flotteste udsigt, som forhåbentligt giver lidt energi til den sidste times vandring til Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Her bliver du belønnet med fantastiske udsigter til bl.a. selve krateret og de store isgletsjere.
Fyldt op med en ubeskrivelig flot oplevelse begynder nedstigningen. Vi går tilbage til Stella Point og fortsætter syd ned til Barafu lejren i 4.600 meters højde. Her holder vi et lille hvil og spiser frokost.
Efter frokost fortsætter vi nedad til Mweka camp, som ligger i 3.100 meters højde. Det er forholdsvis let vandring, men benene er helt klart trætte efter opstigningen. En fantastisk og uforglemmelig dag.

Dag 9
Distance 10 km
Elevation 1.640 m
Time 3-4 timer

Mweka Camp til Mweka Gate

Det er blevet tid til den sidste vandring ned ad bjerget, som foregår tilbage i regnskoven. Det tager 3-4 timer at gå de sidste 10 km ned til Mweka Gate. Efter udskrivning ved Gaten, kører vi tilbage til hotellet i Moshi.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.