Rongai

Rongai ruten 7 dage

Rongai ruten er den eneste rute, der begynder fra den nordlige side – tæt på grænsen til Kenya. Ruten er gradvist stigende, hvilket giver en god akklimatisering. Topchancen på denne rute er således forholdsvis stor. Det er en af de mindst benyttede ruter, så perfekt for dem der foretrækker mindre trafik. Det er samtidig en utrolig smuk rute, og da turen ned er via Marangu ruten på den sydøstlige side af Kilimanjaro, får man set utroligt meget af bjerget.

Afkortet 6 dages rute

Ruten kan også gøres på 6 dage, men det kan kun anbefales, at man tager en ekstra dag til akklimatisering for at forbedre topchancen.

Fra 13.695,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 7 km
Elevation 2.670 m
Time 4 timer

Rongai Gate til Simba Camp

Vi starter dagen fra hotellet i Moshi, hvor I bliver hentet kl. 9.00 og kører sammen med jeres guider til indgangen til Kilimanjaro Nationalpark – Marangu Gate, hvor vi får udleveret vor parktilladelse. Derefter fortsætter køreturen til Rongai Gate ved den lille særprægede landsby Nale Moru. Rongai Gate ligger i 1.950 meters højde og der er små 4 timers kørsel fra Moshi.
Ved ankomst til Gaten er der indskrivning, og derefter tid til at nyde den medbragte frokost, mens der gøres klar til trekket.
Derefter starter trekket, hvor vi går igennem den smukke regnskov, som har et rigt dyre- og blomsterliv. Her er der gode muligheder for at se de fine sort/hvide colobusaber.
Efter ca. 4 timer – 7 km – ankommer vi til Simba Camp, som ligger i 2.670 meters højde med en fantastisk udsigt udover Kenyas sletter.

Dag 2
Distance 12 km
Elevation 3.600 m
Time 7-8 timer

Simba Camp til Kikelewa Camp

Turen fortsætter støt opad og allerede nu er vi nået til Moorland zonen – lynglandskab med vilde blomster og småstens stier. Der er udsigt til Kibo og de smukke gletsjere på kraterkanten. Efter frokost i Second Camp i 3.450 meters højde fortsætter vi over hedelandskabet mod Mawenzi’s takkede top og vores næste lejr, som ligger i en smuk dal med gigantiske senecios træer.

Efter ca. 7-8 timer – 12 km – ankommer vi til Kikelewa Camp, som ligger i 3.600 meters højde.

Dag 3
Distance 5 km
Elevation 4.300 m
Time 3-4 timer

Kikelewa Camp til Mawenzi Tarn Camp

Denne tur er kort men stejl op ad græsklædte skråninger. Turen byder på imponerende udsigter i det åbne landskab og vi bevæger os ind i det alpine ørkenlandskab. Lejren ligger smukt lige under Mawenzi Peak. Eftermiddagen kan bruges på afslapning eller på at udforske området.
Efter ca. 4 timer – ca. 5 km – ankommer vi til Mawenzi Tarn Camp, som ligger i ca. 4.300 meters højde.

Dag 4
Distance 4 km
Elevation 4.500 - 4.300 m
Time 3 timer

Akklimatiseringsdag Mawenzi Tarn Camp

Dagen bruges til akklimatisering for at forbedre topchancen. Det er en rigtig god ide at vandre en tur op mod Mawenzi og ned til lejren igen. Resten af dagen bruges på afslapning, så man er klar til de sidste strabadser på turen.

Dag 5
Distance 8 km
Elevation 4.720 m
Time 5-6 timer

Mawenzi Tarn Camp til Kibo Hut

Turen fortsætter op mod basecamp. Det er en gradvis stigning henover den alpine ørken ”the saddle” – området mellem Mawenzi Peak og Kibo Peak. Det kan være en hård tur i det åbne landskab, men der er rigtig mange, som nyder dette blæsende og dramatiske landskab med konstant udsigt til Kibo Peak.
Efter ankomst til lejren står den på afslapning og forberedelse af udstyr til topdagen. Der er tidlig aftensmad og tidligt i seng, da opstigningen starter ved midnatstid.

Dag 6
Distance 6 km
Elevation 5.895 m
Time 7 timer
Distance 15 km ned
Elevation 3.700 m
Time 6 timer

Kibo Hut til Uhuru Peak
Uhuru Peak til Horombo Hut

Så er vi nået til turens absolut hårdeste trek, det er midt om natten og det er koldt. Inden vi starter serveres te og kiks. Vi går langsomt opad i adskillige timer og tager mange små pauser undervejs. Det er forholdsvis stejlt, og der er mange løse sten. Det er ret udfordrende for de fleste. Vi når Gilmans Point i 5.685 meters højde lige omkring solopgang med den flotteste udsigt, som forhåbentligt giver lidt energi til de sidste små to timers vandring til Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Her bliver du belønnet med fantastiske udsigter til bl.a. selve krateret og de store isgletsjere. Fyldt op med en ubeskrivelig flot oplevelse begynder nedstigningen til Kibo Hut, som tager ca. 3 timer. Der er frokost og et lille hvil i Kibo Hut, inden turen fortsætter yderligere 3 timer ned til Horombo Huts.

Dag 7
Distance 19 km
Elevation 1.880 m
Time 6 timer

Horombo Hut til Marangu Gate

Vi fortsætter turen ned over det åbne hedelandskab ned til Mandara Hut og videre ned igennem regnskoven. Efter udskrivning ved gaten kører vi det sidste stykke tilbage til hotellet i Moshi.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.