Umbwe

Kilimanjaro Basecamp

Umbwe ruten 7 dage

Umbwe ruten er den korteste rute. Den anses for at være den hårdeste og mest udfordrende rute på Kilimanjaro. Ruten starter meget stejl, og man kommer meget hurtigt højt op. Dermed øges risikoen for højdesyge gevaldigt og topchancen bliver mindre. Umbwe ruten bør derfor kun prøves af erfarne hikere, der er sikre på deres evne til at akklimatisere hurtigt til højden. Ruten starter på den sydlige side af Kilimanjaro.

Afkortet 6 dages rute

Ruten kan også gøres på 6 dage således, at man springer akklimatiseringsdag i Barranco Camp over. Vær her opmærksom på, at dette umiddelbart vil forringe topchancen.

Fra 13.495,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 11 km
Elevation 2.850 m
Time 6-7 timer

Umbwe Gate til Umbwe Cave Camp

Vi starter dagen fra hotellet i Moshi, hvor I bliver hentet kl. 9.00 og kører sammen med jeres guider til indgangen til Kilimanjaro Nationalpark – Machame Gate. Det tager ca. 1 time fra Moshi til Machame Gate. Efter at have fået vor parktilladelse kører vi videre til Umbwe Gate, hvor der er indskrivning. Umbwe gate ligger i 1.600 meters højde.
Trekket starter gennem den smukke regnskov, som har et rigt dyre- og blomsterliv. Her er der gode muligheder for at se de fine sort/hvide colobusaber.
Det er meget stejlt lige fra begyndelsen op igennem denne tætte regnskov.
Efter 6-7 timer – 11 km – ankommer vi til Umbwe Camp, som ligger i 2.850 meters højde.

Dag 2
Distance 6 km
Elevation 3.950 m
Time 5-6 timer

Umbwe Cave Camp til Barranco Camp

Turen fortsætter stejlt ud ad regnskoven og langs en højderyg med meget dybe skråninger, og vi når det mere stenede terræn med sparsom vegetation. Snart syner toppen frem. Ruten går til sidst lidt nedad igennem den fantastisk smukke dal med masser af Giant groundsels – gigantiske træagtige vækster. Lejren ligger fantastisk med spektakulær udsigt til toppen og til den næsten 300 meter høje Barranco Wall.
Efter 5-6 timer – 6 km – ankommer vi til Barranco camp, som ligger i ca. 3.950 meters højde.

Dag 3
Distance 4 km
Elevation 3.950 m
Time 3-4 timer

Barranco Camp – Akklimatisering

Dagen bruges på at forbedre akklimatisering og dermed chancen for at nå Uhuru Peak.
Områder onkring Barranco Camp udforskes og der er senere god tid til afslapning i de smukke omgivelser.

Dag 4
Distance 5 km
Elevation 4.000 m
Time 4-5 timer

Barranco Camp til Karanga Camp

Dagen starter med ca. 2 timer op ad Barranco væggen. Den er ikke så svær og skræmmende, som den umiddelbart ser ud til på afstand og er en spændende og anderledes strækning på turen mod toppen. På toppen af væggen ændrer landskabet igen udseende og vi befinder os nu i den alpine ørken. Udsigten til bl.a. Mt. Meru og Mawenzi toppen er ubeskrivelig smuk. Derefter går det ned mod Karanga dalen.
Efter ca. 3-4 timer – 5 km – ankommer vi til Karanga Camp, som ligger i ca. 4.000 meters højde.

Dag 5
Distance 4 km
Elevation 4.670 m
Time 4 timer

Karanga Camp til Barafu Camp

Turen går op til basecamp, som ligger i 4.670 meters højde. Det tager ca. 4 timer fra Karanga camp.
Der er flot udsigt til de to toppe Mawenzi og Kibo.
Eftermiddagen står på afslapning og forberedelse til topdagen. Der er tidlig aftensmad og tidligt i seng, da opstigningen starter ved midnatstid.

Dag 6
Distance 5 km 
Elevation 5.895 m
Time 7 timer
Distance 12 km ned
Elevation 3.100 m
Time 6 timer

Barafu Camp til Uhuru Peak
Uhuru Peak til Mweka Camp

Så er vi nået til turens absolut hårdeste trek, det er midt om natten og det er koldt. Inden vi starter serveres te og kiks. Vi går langsomt opad i adskillige timer og tager mange små pauser undervejs. Det tager 6-7 timer at nå det første mål: Stella Point som ligger i 5.750 meters højde. Der bliver man mødt af den mest storslåede solopgang og det er alle anstrengelserne værd og giver fornyet energi. Efter yderligere en lille time når vi Uhuru Peak – 5.895 meters højde – og bliver belønnet med fantastiske udsigter til bl.a. selve krateret og de store isgletchere. En ubeskrivelig flot oplevelse.
Derefter går turen tilbage til Barafu lejren, hvor der er tid til et hvil og frokost. Efter frokost fortsætter vi nedad til Mweka camp, som ligger i 3.100 meters højde. Det er forholdsvis let vandring, men benene er helt klart trætte efter opstigningen. En fantastisk og uforglemmelig dag.

Dag 7
Distance 10 km
Elevation 1.640 m
Time 3-4 timer

Mweka Camp til Mweka Gate

Det er blevet tid til den sidste vandring ned ad bjerget, som foregår tilbage i regnskoven. Det tager 3-4 timer at gå de sidste 10 km ned til Mweka Gate. Efter udskrivning ved Gaten, kører vi tilbage til hotellet i Moshi.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.