Mt. Meru

Meru 4 dage

Der er kun én vej op til til Mt. Meru’s summit. Det er en ubeskrivelig flot tur, men også et ganske hårdt trek. Dog uden tvivl alle anstrengelserne værd. Det er muligt at tage en ekstra dag på bjerget (Saddle Hut) for bedre akklimatisering.

Afkortet 3 dages rute

Det er muligt at gå hele vejen fra summit ned til Morella Gate, men det kan bestemt ikke anbefales.

Fra 7.995,-

25 km.
Trekking
0
Dage
2500 m.
over havets overflade
Dag 1
Distance 10 km
Elevation 2.500 m
Time 4-5 timer

Morella Gate til Miriakamba Hut

Dagen starter med, at du bliver hentet på hotellet i Moshi (eller Arusha) omkring kl. 9 og kører sammen med din guide til Morella Gate i Arusha Nationalpark. Det tager ca. 1 ½ time fra Moshi.
Morella Gate ligger i 1.500 meters højde.

Efter indregistrering begynder trekket, hvor du vil få selskab af en (bevæbnet )ranger.
Vi starter nemlig trekket i græsland, hvor du med meget stor sandsynlighed vil se bl.a. bøfler, giraffer, vortesvin og bavianer.
Stien fortsætter op igennem den smukke bjergskov, hvor du bl.a. kan se nogle specialt formede figen træer. Det er også i denne skov, at du vil kunne se den smukke sort hvide colobusabe.
På vej op til lejren vil du kunne se toppen og den imponerende askesøjle.
Efter ca. 4 timer – 10 km – ankommer vi til Miriakamba Hut i 2.5000 meters højde med smuk udsigt over sletterne og til Kilimanjaro.

Dag 2
Distance 5 km
Elevation 3.500 m
Time 4-5 timer

Miriakamba Hut til Saddle Hut

Dagen byder på en kort, men ret hård vandring, da det går pænt stejlt op mod næste lejr.
Vi bevæger os ud af skoven, og ca. halvvejs når vi til The Elephant Ridge, hvorfra der er storslået udsigt til Mt. Meru’s top og udover kraterets bund og askesøjlen. Krateret strækker sig 1.500 meter ned til bunden, hvilket gør det til en af Afrikas højest klipper. Vi befinder os her i den klimazone, der kaldes Moorland – åbent landskab med lav buskvækst og særprægede planter.
Vi fortsætter langs kraterkanten og nyder den fantastiske udsigt.

Efter ca. 4 timer – 5 km ankommer vi til Saddle Hut i 3.500 meters højde.

Eftermiddagen kan bruges til afslapning, eller du kan gå en kort tur op til toppen af Little Meru – 3.820 meters højde – hvorfra der er enestående udsigt og nyde den smukke solnedgang. Det vil også være med til at forbedre akklimatiseringen at bestige Little Meru, som i alt tager ca. 1 ½ time.

Dag 3
Distance 6 km
Elevation 4.566 m
Time 4-6 timer
Distance 11 km ned
Elevation 2.500 m
Time 5 timer

Saddle Hut til Meru Summit –
Meru Summit til Miriakamba Hut

Den sidste vandring mod Mt. Meru’s top starter ved 1-tiden om natten. Inden vi starter serveres te og kiks.
Det er en stejl tur op til første stop ved Rhino Point i 3.800 meters højde. Turen fortsætter langs bjergryggen i aske og sten og i 4.350 meters højde, når vi Cobra Point. Herfra er udsigten enestående: kraterbunden, kraterkantens klipper, askesøjlen og Kilimanjaros smukke top i baggrunden.
Den sidste del op til Meru Summit er stejl og hård vandring, men det belønner sig mange gange med de smukke omgivelser og ikke mindst at se solopgangen over Kilimanjaro.

Turen går tilbage til Saddle Hut, hvor vi holder et kort hvil og får lidt af spise. Derefter fortsætter vi ned til Miriakamba Hut, hvor natten tilbringes.

Dag 4
Distance 6 km
Elevation 1.500 m
Time 3 timer

Miriakamba Hut til Morella Gate

Det er blevet tid til den sidste vandring ned ad bjerget. Det tager ca. 3 timer at gå den sidste del ned til Morella Gate.
Du kan vælge at lægge turen forbi smukke vandfald på vej ned.
Efter udskrivning ved Gaten, kører vi tilbage til hotellet i Moshi eller Arusha.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.