Safari – 4 dage, 3 nætter

Fire dages safari med tre overnatninger

Denne safaritur tager dig med i 2 af de største parker beliggende i det nordlige Tanzania.
Desuden er der også en mere kulturel oplevelse i dette turforslag til dem, der har interesse i det.

Fra 9.695,-

0
Forskellige parker
0
Dage
2500 km2
samlet parker
Dag 1

Lake Eyasi

Turen starter fra dit hotel i Moshi eller Arusha tidligt om morgenen og går først til Lake Eyasi, ca. 5 timers kørsel fra Arusha.
Lake Eyasi ligger syd for Serengeti og umiddelbart sydvest for Ngorongoro Krateret. Søen har et areal på 1.050 km2, og dens vægge består af lavasten, mens bunden består af hvide kalksten. Vandmængden i søen varierer meget afhængig af nedbørsmængderne.
Lake Eyasi har et rigt og varieret fugleliv og mange flodheste. I skovene omkring Lake Eyasi finders der bl.a. leoparder og mange forskellige slags aber.
Lake Eyasi er også hjem for forskellige skovfolkestammer bl.a. Datooga og Hadza stammen. Hadza stammen er et af de sidste jægersamfund på jorden, og de har levet ved Lake Eyasi i tusinder af år. Det er muligt at besøge stammen, opleve deres dag og komme med på jagt efter dagens føde.
Lake Eyasi er således mest en kulturel og natur safari.

Der er mulighed for overnatning ved Lake Eyasi på Lodge eller Tented Camp. Du kan også vælge at køre til byen Karatu og overnatte der.

Dag 2

Ngorongoro Conservation Area

Hvis du vælger at bo ved Lake Eyasi og ikke nåede at være sammen med Hadza stammen første dag, så vil et besøg hos dem være det første på dag 2.
Ellers går turen videre til Ngorongoro området og Ngorongoro krateret.
Ngorongoro er et naturreservat og er et helt specielt og unikt sted. I 1979 blev det optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Reservatet dækker ca. 8.290 km2 og er et virkelig interessant safariområde, hvor du finder alle slags dyr og har super god mulighed for at komme meget tæt på dem.
Selve Ngorongoro Krateret er så absolut et naturvidunder. Det er opstået ved, at Ngorongoro vulkanen sank efter et stort udbrud. Det er verdens største intakte og ikke-oversvømmet caldera.
Det har et areal på 260 km2 og er et helt ubeskriveligt syn med masser af dyr, og det er her, der er stor mulighed for at se næsehornet.

Der er mulighed for overnatning ved kraterkanten eller længere inde i selve reservatet.

Dag 3

Serengeti

Turen går videre fra Ngorongoro til Serengeti. Disse 2 parker grænser op til hinanden. Serengeti er helt klart noget specielt med sine uendelige sletter og dækker et areal på ikke mindre end 14.760 km2.
Det er et ubeskriveligt syn at kigge ud over disse sletter, hvor det vrimler med gnuer, zebraer og gazeller. Det er på disse sletter, at den årlige store migration finder sted – verdens største pattedyrmigration – hvor mere end to millioner dyr, med et klart flertal af gnuer, vandrer i samlet flok fra den ene ende af parken til den anden i søgen efter frisk grønt græs. Det er et helt fantastisk og unikt syn.
I december/januar begynder gnuerne at ankomme til de sydlige græssletter, hvor kælvningen foregår i februar måned.

Overnatning foregår i Wild Camps eller Lodges inde i parken.

Dag 4

Serengeti

Oplevelserne på Serengeti sletten er mange. Der findes nemlig et utal af forskellige dyr og parken er også kendt for dens store bestand af løver, som du kan komme ganske tæt på.
Der er også stor mulighed for at se de forskellige rovdyr jage. Når de er færdige med byttet, kommer bl.a. hyænerne og tager sig af resterne.

Efter en dejlig safaritur kan du tage videre til smukke Zanzibar som den perfekte afslutning på ferien.
Eller måske du vil tilbage til Moshi eller Arusha først, hvorfra der er mulighed for forskellige endagsture.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.