Zanzibar

Zanzibar er en perle af en ø i Det Indiske Ocean med nogle af verdens bedste strande og smukt azurblåt vand.
Det perfekte sted til ren afslapning efter de utrolig mange indtryk og oplevelser fra Kilimanjaro og safariparkerne.

 

Spisesteder og barer

På den nordvestlige del af øen – Nungwi og Kendwa – finder du mange hoteller, restauranter og barer.

Foretrækker du det lidt mere stille og mindre turistpræget, så er østkysten det perfekte sted.

Kysten rundt

Zanzibar er også det perfekte sted for vandsport. En snorkel- eller dykkertur ved de smukke koralrev rundt omkring Zanzibar er helt fantastisk.
Eller måske Kite surfing ved nordøstkysten er lige dig.

Vær opmærksom på, at Zanzibar er påvirket af Det Indiske Oceans tidevand. Forskellen mellem lav- og højvande kan være knap 3 meter.
Østkysten er beskyttet af et koralrev, hvilket ved ebbe skaber et stort område med strand og meget lavt vand. Et yderst fascinerende fænomen.

Har du lyst til at opleve andet end sand og vand, er der også rig mulighed for det.

Oplevelser i Zanzibar

Stone Town

Stone Town er en gammel handelsby beliggende på vestkysten og er en del af Zanzibar City. Stone Town er en fantastisk kulturel oplevelse og bærer præg af både den østafrikanske, arabiske, indiske og europæiske indflydelse, der har været gennem tiderne. Gaderne i Stone Town er smalle og charmerende og mange husvægge og døre har smukke udskæringer.
I det 19. århundrede blomstrede krydderihandlen i Stone Town, som samtidigt også var Østafrikas største marked for slavehandel.

Der er mange spændende bygningsværker at udforske. Af de mest berømte kan nævnes The House of Wonders, The Old Fort og Sultans’ Palace.
Stone Towns mangfoldighed afspejler sig også i mange kulinariske oplevelser. Derfor finder du et stort udvalg af mange forskellige og rigtig gode restauranter.

Prison Island

Prison Island ligger nordvest for Stone Town. En skøn sejltur på ca. 30 minutter.
I 1800 tallet blev øen brugt til at holde oprørske slaver fanget, inden de blev solgt videre. Senere byggede man et fængsel, som dog aldrig blev brugt som fængsel. I stedet blev øen brugt som karantæne center, inden man måtte komme i land på Zanzibar.

Udover disse historiske ruiner, er det her du kan se kæmpe landskildpadder. De lever på øen i beskyttede omgivelser, da de har været tæt på udryddelse. Du kan gå rundt blandt disse kæmpe padder og fodre dem.
Desuden finder du dejlige badestrande, og der er mulighed for en snorkeltur.

Krydderifarm

Zanzibar bliver også kaldet for Krydderiøen, da den gennem århundreder har haft stor og betydningsfuld eksport af mange forskellige krydderier.
I dag er det især nelliker, kanel, vanilje og citrongræs, der eksporteres fra øen.

Der dyrkes et væld af krydderier på Zanzibar, og du kender nok de fleste af dem ved navn og som pulver. Men hvordan ser de egentligt ud inden høst? På en krydderitur får du lov at opleve dette og dufte og smage alverdens krydderier. Du vil også høre om, hvordan den lokale befolkning bruger krydderier til behandling af forskellige lidelser.

Hør nærmere


  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.